Отворене Олимпијске игре младих

У Буенос Ајресу синоћ је одржана церемонија добродошлице за све учеснике Олимпијских игара младих, односно све становнике Олимпијског села. Вечерас од 20 часова по локалном времену, односно један сат после поноћи по средњеевропском времену почеће свечана церемонија отварања Олимпијских игара младих на којој ће заставу Србије носити пливачица Ања Цревар.

"Допала нам се церемонија добродошлице. Синоћ смо пре церемоније отварања имали прилику да будемо са спортистима из свих земаља на истом месту. Мени се највише допао музички програм јер смо могли да се опустимо, уживамо и мало предахнемо од тренинга", рекла је пливачица Мила Медић.

Како је саопштио Олимпијски комитет Србије, вечерас од 20 часова по локалном времену, односно један сат после поноћи по средњеевропском времену почеће свечана церемонија отварања Олимпијских игара младих на којој ће заставу Србије носити пливачица Ања Цревар.

Дан касније, 7. октобра, почеће прва такмичења, а од спортиста Србије први на борилишта излазе стрелац Алекса Митровић, пливачи Борис Лачански, Мила Медић и Ања Цревар, као и тенисер Марко Миладиновић и стонотенисерка Сабина Шурјан.

"Имам трему и једва чекам да почне такмичење. Прва противница ми је Словакиња Кукулкова. Играле смо на Европском првенству у Румунији и тамо сам је добила са 3:0. У доброј сам форми била пред долазак у Аргентину тако да се верујем да ћу у том ритму наставити. Надам се да могу и до медаље", рекла је Сабина Шурјан, представница Србије у стоном тенису.

Спортисти Србије су у претходним данима уз редовне тренинге учествовали и у различитим културним и едукативним радионицама које су уз спортска такмичења паралелни програм Олимпијских игара младих, додаје се у сапштењу ОКС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи