Јапан помера време због Олимпијских игара?

Јапанске власти разматрају низ мера како би на Олимпијским играма 2020. године избегли проблеме повезане са великом врућином, јављају медији у тој држави. Међу предлозима је и померање сата два часа унапред, али се још увек чека коначна одука о тој могућности.

Око 120 особа умрло је од последица велике врућине која је од почетка јула захватила Јапан, што је тамошње власти навело на размишљање о мерама које ће бити предзуете како се у питање не би доводило здваље спортиста током Олимпијских игара 2020. године.

Суштина предлога је да се сат помери два часа унапред како би се спортистима, пре свих маратонцима, омогућило да се такмиче по пријатнијем времену.

Померање сата Јапан је одбацио још педестих година прошлог века, јер су се радници жалили да их власници компанија терају да раде дуже, па власти опрезно коментаришу овај предлог.

Осим померања сата, Јапанци разматрају низ мера које би могле олакшати живот спортистима током такмичења, укључујући проширење зелених зона и постављање посебних подлога које ће мање апсорбовати топлину.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи