Марко Марјановић вицепрвак Медитерана

Марко Марјановић освојио je сребрну медаљу у скифу на 18. Медитеранским играма у Шпанији, а Игор Ђерић и Александар Беђик су пети у фуналу дубл скула. У финалу ове дисциплине, на Олимпијској регатној стази у Кастелдефелдсу у Каталонији, наш репрезентативац је деоницу дугу 1.000 метара извеслао у времену 3:16.628.

Злато је освојио Италијан Лука Рамбалди (3:14.757), прошлогодишњи освајач светске бронзе и европског злата у дубл скулу, а бронзана медаља припала је Грку Спиридону Каленцису (3:22.843), саопштио је Веслачки савез Србије.

Игор Ђерић и Александар Беђик свој дебитантски наступ на медитеранским играма завршили су на петом месту. У финалу дубл скула наш чамац постигао је резултат 3:06.649.

Медитеранска титула припала је Грцима Стефаносу Нцоускосу и Христосу Стергиакосу (2:58.983), сребро су Словенци Миха Аљанчић и Ник Кребс (3:02.528), а бронзу финалисти недавног Светског купа у Отенсхајму, Италијани Романо Батисти и Симоне Вениер (3:04.824).

Ђерић и Беђик су лоше стартовали у финалу. Након половине трке били су пети, што им је био и крајњи пласман.

"Иако је наступио болестан Маријановић је извеслао одличну трку и све честитке на томе. С друге стране Ђерић и Беђик упркос жељи и труду нису успели да стигну до одличја, пре свега јер се нису добро снашли у условима јаког бочног ветра на стази. Све у свему сви наши репрезентативци заслужују похвале на озбиљности и дисциплини које су показали на веслачкој регати Медитеранских игара у Шпанији.", истакао је тренер Александар Ивковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи