Олимпијским даном обележен рођендан МОК-а

Рођендан Међународног олимпијског комитета обележен је данас у Србији, 24. пут по реду, традиционалним тркама за децу, трци задовољства на 3.000 метара, породичној трци, трци особама са инвалидитетом и штафетно-спонзорској трци у Хајд парку.

Промотерка овогодишње манифестације, кајакашица Милица Старовић, пренела је поруку председника МОК-а Томаса Баха који је поручио да је у спорту најважнија радост.

"Спорт је универзалан и зато је Олимпијски дан такође важан, да запамтимо да у спорту треба да уживамо свуда и са свима, девојчице и дечаци, мушкарци и жене, млади и стари, без обзира на личне способности. Спорт је одувек спајао људе. Зато вас охрабрујем да се свако од вас укључи у спорт и шири радост бавећи се спортом", написао је Бах.

Кајакаш Марко Томићевић пренео је речи првог човека Олимпијског комитета Србије Божидара Маљковића да олимпијски покрет окупља милионе људи широм света.

"Учимо да је у животу најважније увек давати свој максимум у свему што радимо и да тежимо да наш свет кроз спорт правимо бољим местом за све нас. Олимпијски дан је време за дружење, за учење, за бављење спортом, за проводење времена у природи, ширење олимпијског духа и промоцију олимпијских вредности. Бављење спортом у природи је најлепше и зато је важно да увек имамо свест колико је битно да чувамо животну средину, јер тако чувамо нашу планету и остављамо је и генерацијама које долазе после нас", поручио је Маљковић.

Маљковић је истакао важност породица и да је она стуб одрастања, васпитања, друштва и целе земље.

"Из тог разлога посебно нам је драго што данас овде највећи број учесника чине најмлађи. Ако најмлађима усадимо прави систем вредности и научимо их колико је важно бавити се спортом, и њихова и наша будућност ће бити лепша и здравија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи