Светски куп у веслању: Више од 1.000 учесника на Ади

Регатна стаза на Савском језеру у наредна три дана претвориће се у највећу позорницу светског веслања на првом овогодишњем Светском купу.

Најављено је учешће више од 1.000 такмичара из 42 земље.

"Веслачки савез Србије има велико искуство са организацијом оваквих такмичења на нашој прелепој стази. И овога пута ништа нисмо препустили случају, на време смо кренули са испуњавањем свих организационих задатака и потпуно спремно дочекујемо старт првих трка. У односу на прошлогодиšњи Светски куп ове године имаћемо готово дупло више учесника и због чињенице да је термин знатно бољи", рекао је генерални секретар Веслачког савеза Небојша Јевремовић.

Светски куп се одржава од 1997. године, а чине га три регате, после чега се проглашавају укупни победници. Светски куп у Београду је први ове године, други ће бити одржан у Линцу (Аустрија) од 22. до 24. јуна, а трећи у Луцерну (Швајцарска) од 13. до 15. јула.

"После Светских купова 2012. и 2017. и Европског првенства 2014. године, домаћа публика имаће поново прилику да види неке од најбољих веслача и веслачица данашњице што би требало да буде сасвим довољна позивница за све љубитеље веслања и спорта уопште да дођу на Аду. Поносни смо на чињеницу да ће се на Савском језеру огледати многобројни освајачи светских медаља са шампионата у Сараости 2017. и учесници Олимпијских игара у Рију. На програму ће бити укупно 17 дисциплина, од којих је 14 олимпијских и четири у паравеслању. Најбројнију репрезентацију имаће Холандија са 22 посаде, прошлогодишњи победник Велика Британија наступиће са 21 чамцем, Немачка и Кина имаће по 20 посада", објаснио је Јевремовић.

Србију ће представљати десет такмичара - у скифовима Марко Марјановић, Милош Васић и Ненад Беђик, Милош Станојевић у скифу за лаке веслаче, Александар Беђик и Игор Ђерић у дубл скулу, затим у оквиру развојног програма Светске федерације дубл скул Вукашин Пивач и Душан Славнић, као и женски двојац Наташа Зарић и Јована Арсић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи