Београд окупља веслачку елиту: Долазе такмичари из 42 земље

Београд ће од 1. до 3. јуна бити место окупљања светске веслачке елите у борби за одличја на првом овогодишњем Светском купу на Регатној стази на Савском језеру, уз учешће преставника из 42 земље.

Србија броји деветоро такмичара који ће наступити у седам чамаца - Марко Марјановић (скиф), Милош Васић (скиф), Александар Филиповић (скиф), Милош Станојевић (скиф за лаке веслаче), Игор Ђерић и Александар Беђик (дубл скул), Вукашин Пивач и Душан Славнић (дубл скул) и Наташа Зарић и Јована Арсић (двојац).

Због повреде мишића леђа од пре три недеље регату на Савском језеру пропустиће Ненад Беђик, тако да ће његов партнер из чамца Милош Васић наступити у скифу.

Преостали веслачи су успешно прошли припремни период за ово такмичење и спремно дочекују старт трка", истакао је Небојша Илић, координатор програма за сениоре и сениоре до 23 године.

Душан Ковачевић, координатор програма за женско веслање, изразио је задовољство што ће Србија на овако великом такмичењу имати женску посаду што је, као је истакао, добра ствар за афирмацију женског веслања у нашој земљи.

"Арсићева и Зарићева наступиће на Светском купу у Београду у оквиру Развојног програма Светске веслачке федерације, после чега ћемо видети да ли ће и остати њен део након овог такмичења. Њима је ово прва велика међународна регата у овом саставу. За разлику од Арсићеве која има искуства са највеће веслачке позорнице Зарићева, која је и даље млађа сениорка, ново је лице у српском веслању", подсетио је Ковачевић.

У скифу је пријављено 37 чамаца, у скифу за лаке веслаче 25, у дубл скулу 24, а у женском двојцу 14.

Квалификацихе и трке репесажа на програму су у петак, дан касније су полуфинала, а финала у недељу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи