Сребро за Михаила Каџају

Српски репрезентативац у рвању Михаил Каџаја, поразом у финалу од Артура Алексанија резултатом 7:0, освојио сребрну медаљу у категорији до 97 килограма на Европском првенству грчко-римским стилом у Каспијску.

Каџаја, који је Грузин, али наступа под заставом Србије, у финалу је поражен од олимпијског и троструког светског шампиона Артура Алексанијана.

Михаил Каџаја је у квалификацијама био бољи од Ивана Барјакова (3:1), да би у осмини финала савладао Орхана Нуријева из Азербејџана (3:1). У борби за полуфинале успео је да преокрене резултат против Мађара Балажа Киша од 0:3 до коначних 7:3 за нашег рвача.

У борби за финале победио је Рамзина Азисира из Немачке.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић честитала је Михаилу Каџаји на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству у рвању у Каспијску.

"Још један велики успех наших репрезентативаца у рвању. Искрене честитке упућујем Михаилу Каџаји на освојеној сребрној медаљи на Европском првенству. Хвала Вам што сте за кратко време поново обрадовали нацију и што Вашим успесима на најбољи начин представљате Србију у свету", навела је премијерка Брнабић, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима Владе Србије.

"Влада Србије наставиће да пружа подршку и помоћ свим нашим репрезентативцима како би свако наредно такмичење било успешно као ово Европско првенство у Русији, наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Сребрну медаљу Каџаји честитао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

"Још једну вицешампионску европску титулу у рвању за Србију донео нам је сјајни Михаил Каџаја! Свака част Михаило, твој карактер победника, одважност и преданост уз искуство и потврђено знање стручног штаба Србије само су неке од ваших карактеристика и ја верујем да је још много великих успеха пред свима вама! Честитам Михаилу, његовом стручном штабу и Рвачком савезу Србије, свака част! ", наводи се у честитки министра Удовичића.

У уторак је сребрну медаљу освојио и Виктор Немеш.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи