Катрашник најбржи у Бањалуци

Победник 12. међународне трке Београд - Бањалука је Словенац Гашпер Катрашник из екипе Адриа Мобил. Катрашник је најпре у суботу победио у првој етапи воженој од Београда до дистрикта Брчко, да би у другој етапи од Теслића до Бањалуке, која је вожена у недељу 29. априла, успео да тријумфује у феноменалној, спринтерској завршници улицама престонице Републике Српске, и одбрани жуту мајицу испред Руса Маикина из професионалног тима Гаспром.

Победник трке, Гашпер Катрашникекипа из екипе Адриа Мобил изјавио је након трке:

"Наша екипа контролисала је целу трку, ту на кругу дошли смо испред и на крају мало среће на спринту и опет победа. Велика победа за мене, добио сам прилику да будем први спринтер тима, јер се повредио наш први спринтер, Србин Душан Рајовић који је поломио руку. Да је он возио, сви би смо радили за њега". 

Зелену мајицу за најбољег на пролазним циљевима освојио је Јадок Салзман. Црвена мајица намењена најбољем на брдским циљевима припала је Словенцу Року Корошецу, док је белу мајицу за најбољег младог возача до 23 године понео Италијан Алесандро Маринози из екипе Санђемини која је била најбоља у екипном пласману испред турског тима Торку Секерспор и Словеначке Адрије. 

Драган Јаћимовић, помоћник министра за спорт Владе Републике Српске нагласио је да се наредне године очекује још боља организација и још јача конкуренција.

"175 бициклиста из 25 светских екипа, прешло је за два дана близу 400 километара, а у организационом смислу ово је била најбоља трка до сада".

Најзаслужији за целокупну организацију трке је директор такмичења,Владимир Куваља, који се обратио великом броју гледалаца на тргу у Бањалуци, где је финиш трке испратило више од 3000 љубитеља спорта и бициклизма. 

"Шлаг на торти је био у Бањалуци, наравно ту смо уложили и највише средстава и град Бањалука је и највећу подршку дао заједно са Министарством и са председником Републике Српске, задовољан сам свим оним шти се десило и ми ћемо радити на томе да будемо сваке године све бољи и бољи', истакао је Куваља. 

Игор Радојичић, градоначелник Бањалуке, нагласио ејд а је Бањалука европски град спорта за 2018, и да ће наредне године као и претходних бити учињено све да се квалитет трке подигне на што већи ниво. 

"Велика је ствар за Бањалуку што је оволики број квалитетних возача дошао у наш град. То је велика ствар за наш туризам, и промоцију Бањалуке као европског града спорта у 2018. години', додао је Радојичић.

Од 7. до 10. јуна нашу земљу очекује и 58. међународна бициклистичка трка Кроз Србију. 

Стога се присутнима обратио и господин Бранко Бановић, председник Бициклистичког савеза Србије, који је напоменуо да је Мионица, у којој ће се возити пролог и прва етапа, већ спремна да дочека караван са више од 300 учесника, иако ће се трка возити за више од месец дана. 

Поред Мионице где ће стартовати овогодишња трка Кроз Србију, градови домаћини етапа биће још и Пожаревац и Београд. Интересовање екипа за нашу најпознатију трку је огромно, а на овогодишњој, 58. трци Кроз Србију очекује се више од 150 возача из целог света.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи