Читај ми!

Штрахе: Бацање грудве снега на такмичара штети Аустрији

Аустријски вицеканцелар и министар спорта Хајнц-Кристијан Штрахе осудио је бацање грудве на једног такмичара на протеклом ноћном такмичењу у Шладмингу. Он је оценио да су лица која су бацала грудве снега нанела штету угледу Аустрије. На скијаша Хенрика Кристоферсона су непозната лица, током такмичења, бацала грудве снега када се спуштао низ писту.

Одмах после такмичења Хенрику Кристоферсону се најпреизвинио победник трке Аустријанац Марсел Хиршер, а сада је реаговао и надлежни министар.

"Фер понасање у спорту је највиши приоритет. Такве глупе акције немају места у спорту. Бацачи грудви треба да се стиде. Такве акције штете угледу Аустрије", поручио је Штрахе у саопштењу.

Министар се лично извинио Кристоферсону у име свих Аустријанаца којима је, како је рекао, фер приступ у спорту важан.

"Радује ме да је и поред немилог догађаја подвукао да и даље воли нашу земљу", додао је Штрахе.

Иначе Кристоферсон је, и поред "напада" грудвама током вожње освојио друго место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи