ОКС изабрао: Мандићева, Зорић и Томићевић најбољи у 2017. години

Олимпијски комитет Србије изабрао је најбоље спортисте Србије у 2017. години. У конкуренцији мушкараца признање је припало Марку Томићевићу и Миленку Зорићу, док је Милица Мандић најбоља спортисткиња у претходној години. Ватерполо репрезентација је најбоља мушка, док су српске одбојкашице најбоља женска екипа.

Свечана церемонија одржана је у Дому народне скупштине, а уводну реч дао је Божидар Маљковић, председник Олимпијског комитета Србије, који је честитао свим спортистима на успешној 2017. години, додавши да је Србија ове године освојила осам олимпијских медаља, као и више од 20 медаља на светским првенствима у олимпијским дисциплинама.

Најбоља спортисткиња у 2017. години је таеквондисткиња Милица Мандић, светска шампионка и европска вицешампионка.

Најуспешније спортисте у претходној години су кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић, који су освојили светско злато и олимписјко сребро.

Ватерполо репрезентација Србије изабрана је за најбољу мушку екипу, док је најуспешнији тренер у 2017. години Драган Јовић, селектор таеквондо репрезентације. 

За најбољу младу спортисткињу Србије проглашена је одбојкашица Тијана Бошковић, док је одбојкашка репрезентација Србије најбоља женска екипа.

Свечаној церемонији присуствовао је велики број спортиста и спортских радника, као и министар спорта и омладине Вања Удовичић.

Посебна признања добили су џудиста Немања Мајдов, рвач Виктор Немеш, као и таеквондисткиња Вања Станковић, који су у својим дисциплинама у 2017. години постали шампиони света.

Признање "Олимпијско срце" припало је Владимиру Цветковићу. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи