Читај ми!

Спортска будућност Србије - Невена и Јелена, синхроне пливачице

Захваљујући добром тимском раду, таленту и упорности, Невена Димитријевић и Јелена Контић постале су наше најбоље синхроне пливачице и једине представнице Србије на сениорском Првенству света које је овог лета одржано у Будимпешти.

Прве спортске успехе двадесетогодишња Невена постигла је на београдском Ташмајдану на ком је и научила да плива. Прву титулу шампиона државе освојила је 2007. године у дисциплини тим а са клубом Ташмајдан осваја и Кристал куп, највеће међународно такмичење за девојчице до 12 година.

Као јуниорска првакиња државе у више дисциплина, од 2015. Невена постиже успехе и у сениорској конкуренцији. Наредне године први пут је на Европском првенству у Лондону, а добри резултати у дисциплинама соло и дует одвели су је и на овогодишњи Шампионат света.
 
Иако јој је тек шеснаест година, Јелена Контић је сениорска репрезентативка Србије. Прва такмичарска искуства стиче у Турској у коју је отишла са родитељима, пливачким тренерима када јој је било осам година. Као чланица турског клуба 2012. године учесвује на Кристал купу и побеђује у свим дисциплинама.
 
Од 2014. је првакиња Србије у дисциплини соло, а са 15 година је најбоља и међу јуниоркама.
 
Као чланица репрезентације Србије наступила је на јуниорском првенству Европе и Комен купу, незваничном светском првенству за кадете, а прошле године на државном првенству први пут се такмичи у конкуренцији сениора и заузима друго место у дисциплини фигуре.
 
Јелена Контић је у 2017-ој учествовала на јуниорском Првенству Европе одржаном у Београду у дисциплинама соло и тим и на сениорском првенству света у дуету са Невеном Димитријевић. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 30. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи