Тaeквондисткиње освојиле друго злато на Универзијади

Српски тaеквондо освојио је још једну медаљу на Универзитетским играма у далеком Кинеском Тајпеху. После злата Тијане Богдановић, освојено је и злато у екипној конкуренцији, а у финалу је савладана Пољска.

Србија је први пут у историји на једном званицном такмичењу имала представнике у екипном таеквондоу (три такмичарке и једна резерва), али нам то није сметало да већ на дебију освојимо најсјајнија одличја.

Трофејни тренер Драган Јовић, одлично је предводио наше девојке, које су редом рушиле противнице. На крају злато сија а освојиле су га Тијана Богдановић, Ана Бајић, Ирис Јовић Вујаковић и Александра Радмиловић.

Ана Бајић је после великог тријумфа, заједно са осталима позирала фотографима.

"Први пут смо радиле ову врсту борбе, схватиле смо то као игру, биле смо зато и опуштене и уживале смо. Ово је велико искуство за цео тим, драго нам је што смо донели још једну златну медаљу за Србију. Јако смо срећне због медаље и хвала Универзитетском спортском савезу Србије на максималној подршци. Такође и нашим тренерима, као и целом таеквондо тиму Србије", истакла је Ана.

Тренер Јовић где год се појави узима медаље.

"Наша мисија је завршена на овој Универзијади. Јако сам задовољан наступима свих такмичара. Сви су дали све од себе и две златне медаље су одличан скор. Универзијада је ретка прилика да такмичари могу да осете атмосферу олимпијслих игара. Ово је велико искуство за њих. Захваљујем се председнику Унивезитетског савеза Србије Синиши Јаснићу на поверењу које нам је указао и послао екипу у овом броју. Поред златних медаља такмичарке су освојиле и нових 20 поена на светској и олимпијској ранг листи", био је пресрећан тренер Јовић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
9° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи