Удовичић у Паризу обишао ИНСЕП

Министар омладине и спорта Вања Удовичић, након што је пружио подршку српским рвачима на Светском првенству у Паризу, наставио је свој радни боравак у том граду облиласком Националног института за спорт ИНСЕП и састанком са француском колегиницом Лауром Флесел.

Удовичић је у разговору са Флесел истакао значај интензивирања сарадње, посебно с циљем развоја спортског туризма и сарадње клубова у већем броју спортова, али и размени искустава организације великих међународних такмичења.

Билатерални састанак у Министарству спорта Француске министар Удовичић искористио је и да упути позив бившој олимпијској шампионки, министарки Француске за званичну посету Србији.

Министар Удовичић састао се у Паризу и са директором ИНСЕП-а Ганијем Јалузом, са којим је разговарао у циљу размене искустава добре праксе, будуће сарадње са Заводом за спорт и медицину спорта Републике Србије, као и размени спортиста.

ИНСЕП је велики спортски центар са најмодернијим дворанама, игралиштима, базенима, специфицним спортским објектима и реквизитима за многе, скоро све олимпијске спортове.
У тим истим објектима се налазе и простори за спавање, наставу и учење изван наставног програма, ресторан, библиотека, аудиторијум за одржавање разних скупова, медицински институт, центар за рехабилитацију, неколико фитнес центара, отворена игралишта и најмодернија затворена борилишта за разне спортове.

Колико је важан ИНСЕП за целокупни француски спорт најбоље показују подаци да је скоро редовно око половина освајача француских медаља на Олимпијским играма поникло баш ту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи