Лили Кинг оборила светски рекорд на 50 прсно

Америчка пливачица Лили Кинг освојила је златну медаљу у дисциплини 50 метара прсним стилом уз нови светски рекорд - 29 секунди и 40 стотинки. Сјестрем освојила још једно злато, на 50 слободно.

Кинг је оборила рекорд Руте Меилутите од 29,48 секунди, који је Литванка поставила 2013. године у Барселони.

Њој је то треће злато у Будимпешти, пошто је претходно освојила најсјајније одличје на 100 метара прсно и у мештовитој штафети 4x100 метара мешовитим стилом.

Сребрну медаљу освојила је Рускиња Јулија Ефимова која је трку завршила за 29,57 секунди, док је бронза отишла у руке Кејти Мејли из САД с резултатом 29,99 секунди.

Шведска пливачица Сара Сјестрем освојила је своју трећу златну медаљу у Будимпешти, пошто је била најбржа у финалу трке на 50 метара слободним стилом.

Сјестрем је финале препливала за 23 секунде и 69 секунди, што је само две стотинке спорије у односу на светски рекорд који је поставила јуче у полуфиналу.

Она је светска рекордерка у дисциплинама 50 метара слободно, 100 метара слободно, 50 метара делфин и 100 метара делфин.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи