Два сребра за српски џудо у Ђеру

Репрезентативке Србије у џудоу Марица Перишић и Ања Обрадовић освојиле су сребрне медаље на Европском олимпијском фестивалу младих (ЕYОФ) у мађарском Ђеру.

Марица Перишић је сребро освојила у категорији до 57 килограма.

Она је у полуфиналу победила Ренату Захову из Чешке, а након тога се у финалу турнира борила против Кајзер Каје из Словеније. Перишићева је, како се наводи у саопштењу Олимпијског комитета Србије, изгубила након четири минута оштре борбе.

"Предиван је осећај бити на оваквом месту, на оваквом турниру и велика је част представљати своју земљу. Освојити сребрну медаљу је диван осећај. Надам се новим медаљама у скорије време", рекла је Перишићева.

Ања Обрадовић је сребрну медаљу освојила у категорији до 63 килограма.
Она је полуфиналном мечу лако савладала Анђелу Самарџћ из Босне и Херцеговине, а у финалу је изгубила од Миријам Чантурија из Грузије.

"Веома ми је драго и задовољна сам резултатом, али с обзиром да сам на ово такмичење дошла као шампионка Европе и са овом девојком сам се већ сусретала и побеђвала је, концентрација ми је у финалу попустила. Целокупно сам задовољна, али знам да је резултат могао да буде и за степен бољи", рекла је она.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 01. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи