Веслачи Пивач и Мачковић до бронзе на СП

Српски двојац без кормилара Виктор Пивач и Мартин Мачковић освојио је бронзану медаљу на Светском првенству за сениоре до 23 године у Пловдиву.

Српски веслачки тандем дошао је до четвртог узастопног одличја на планетарним шампионатима за млађе сениоре, након две бронзе (2014. у Варазеу и 2015. у Пловдиву) и једног злата (2016. у Ротердаму).

Њих двојица су финале извеслали у времену 6:34.10, иза вицешампиона браће Турлан из Француске (6:33.49) и првопласираних Румуна Тиганескуа и Паскарија (6:31.79).

"Ово нам је била једна од најтежих трка у досадашњој каријери и пресрећни смо због чињенице да смо четврти пут узатсопно стигли до постоља Светског првенства за сениоре до 23 године. Мислим да то никоме до сада на свету није пошло за руком. По плану смо извеслали првих 1.500 метара, а планирали смо да у последњој четвртини трке нападнемо злато. Нисмо успели у томе, као да нам је понестало снаге. Французи су много боље финиширали и они су нас први претекли. У једном тренутку смо пали на четврто место, пошто су нас стигли и Американци, али смо последњим атомима снаге успели да у последњих неколико завеслаја стигнемо до постоља", рекао је Виктор Пивач.

Штрокер двојца Мартин Мачковић презадовољан је постигнутим резултатом у Бугарској.

"За шампионат у Пловдиву заједно смо се припремали свега 25 дана, а трке у Бугарској су нам биле прве заједничке након прошлогодишњег шампионата у Ротердаму. У квалификацијама и полуфиналу нисмо били на највишем нивоу, али смо се наштимовали за финале и заслужено стигли до постоља. Водили смо жесток дуел са Американцима у последњих 500 метара, а мислим да је наша жеља, која се простирала до неба, пресудила да добијемо ту битку и да освојимо бронзу", рекао је Мачковић, пренео је Веслачки савез.

Он је рекао да обојица могу да буду поносни што конкуренцију млађих сениора завршавају са четири узастопне медаље са светских шампионата, али да је то тек почетак.

"Пивачу и мени је остала још година дана студија у Америци, а план је да се после тога вратимо у Србију, наставимо са пакленим тренинзима, поправимо многе ствари и почнемо да доказујемо свој квалитет у конкуренцији сениора А. Крајњи циљ су наравно Олимпијске игре у Токију 2020, према којима крећемо са много самопоуздања и мотива због свега што смо направили до сада", навео је Мачковић.

Њихов тренер Лазо Пивач рекао је да треба похвалити српски двојац за све што је урадио на свим светским шампионатима за млађе сениоре.

"После полуфинала појавиле су се одређене тегобе код обојице. Успели смо то да санирамо до финала, које је веслано у изузетно тешким условима. Окршај за медаље је све до последњих 500 метара текао како смо се договорили. Међутим, када је требало да појача ритам и да покуша да нападне Румуне, наш чамац је почео да посустаје што су искористили Французи и Американци. Ипак, на крају је, уз надљудски напор, стигао до постоља и бронзе која за мене као тренера сија златним сјајем. Показало се да 25 дана припрема није било довољно за виши пласман и да су у овом тренутку Румуни и Французи били спремнији и бољи", рекао је Пивач.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи