Томићевић и Зорић освојили сребрну медаљу у Пловдиву

Српски кајакаши Марко Томићевић и Миленко Зорић освојили су сребрну медаљу на Европском првенству у Бугарској. Честитке председника Вучића, премијерке Брнабић потпредседнице Владе Михајловић и министра Удовичића. Кајакашице у четвороседу четврте, кајакаши девети.

Они су у трци К2 на 1.000 метара били други резултатом три минута и 13,780 секунди.

Златну медаљу у трци на 1.000 метара освојио је немачки пар Макс Хоф и Маркус Грос, од којих су Томићевић и Зорић били спорији 1,056 секунди. 

Српским кајакашима је честитао председник Србије Александар Вучић

"Освајањем сребрне медаље наши олимпијски вицешампиони још једном су доказали да се налазе у самом врху европског спорта и ове спортске дисциплине. Уверен сам да ће и на наредним такмичењима постизати изузетне резултате", наводи се у честитки Вучића.

Честитка премијерке Брнабић

"Упућујем најискреније честитке нашем двојцу у кајаку Марку Томићевићу и Миленку Зорићу за освајање сребрне медаље. Данас сте дали пример да упорност и вредан рад доносе резултате. Желим вам да и у будућности радујете Србију својим успесима", наводи се у честитки премијерке Брнабић.

Кајакашима је честитао и министар омладине и спорта Вања Удовичић

"Наш сјајни кајакаши су постали вицешампиони Европе и тиме још једном потврдили да јесу велики шампиони, увек једни од најбољих међу најбољима. Честитам Марку и Миленку, њиховом стручном штабу и Кајакашком савезу Србије на овом успеху и верујем да ће нас наша кајакашка репрезентација обрадовати са још медаља у Пловдиву", наводи се у Удовичићевој честитки.

Потпредседница Владе Зорана Михајловић честитала кајакашима

"Успех који су наши кајакаши остварили на Европском првенству у Пловдиву, значајан је како за њих лично тако и за целу Србију. Моје најискреније честитке, уз жеље да наставе да постижу одличне резултате у овој дисциплини", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је додала да је ово још један доказ да су српски спортисти дорасли најбољим спортистима света, што је за Србију, као малу земљу, још како разлог да буде поносна, наводи се у саопштењу из њеног кабинета. 

Кајакашице у четвороседу четврте, кајакаши девети

Репрезентативке Србије у кајаку Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч и Оливера Молдован освојиле су четврто место на првенству Европе у Пловдиву у дисциплини четворосед 500 метара.

Наше кајакашице оствариле су време од 1:32,532 минута и за трећепласираном посадом Украјине заостале су 0,9 секунди. Златну медаљу освојила је посада Мађарске у времену 1:30,724 минута, а сребрна је припала кајакашицама Пољске, које су од победница биле спорије 872 стотинке.

Мушки кајак четворосед Србије на 500 метара, у саставу Небојша Грујић, Марко Новаковић, Стефан Векић и Владимир Торубаров, у финалу је био девети.

Медаље су освојиле посаде Мађарске, Словачке и Белосрусије.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи