Шест финала првог дана ЕП за српске кајакаше у Пловдиву

Српски кајакаши били су веома успешни првог дана Европског првенства у Пловдиву пошто је од седам посада чак шест изборило место у финалу.

Женска посада четверца на 500 метара, Николина Молдован, Милица Старовић, Кристина Бедеч и Оливера Молдован, обезбедила је директан пласман у финале пошто је у квалификацијама заузела друго место, саопштио је Кајакашки савез Србије.

Финале женског четвероседа на 500 метара весла се сутра од 9.59.

Мушка посада К4-500 место у А финалу изборила је после две трке, пошто су Небојша Грујић, Марко Новаковић, Стефан Векић и Владимир Торубаров у полуфиналу заузели треће место. То финале је сутра у 10.12.

Директно у финале пласирала се и Милица Старовић у једноседу на 500 метара. Она је место у финалу изборила директно из квалификација пошто је заузела треће место. Финале К1-500 у женској конкуренцији весла се у недељу од 9.05.

Николина и Оливера Молдован биле су успешне и у двоседу на истој деоници. Сестре Молдован пласирале су се у финале пошто су у квалификациону трку завршиле као друге. Финале је на програму у недељу од 9.54.

Србија ће у истој дисциплини (К2-500) у мушкој конкуренцији, такође, имати представнике у финалу. Дејан Пајић и Ервин Холперт место у борби за медаље изборили су кроз полуфинале у којем су заузели друго место. Финале се весла у недељу од 10.23.

Марко Томићевић и Миленко Зорић пласирали се у финале двоседа на 1.000 метара.

Олимпијски вицешампиони су финале изборили директно из квалификација у којима су били први. Финале К2-1000 је сутра од 10.41.

Јуниорске шампионке Европе у кануу једноклеку на 500 метара, Николина Мијушковић и Николина Милић, нису успеле да се пласирају у финале Ц2-500 јер су у полуфиналу заузеле осмо место.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи