Париз и Лос Анђелес наредни домаћини Олимпијских игара

Међународни олимпијски комитет (МОК) одлучио је да се на септембарској скупштини истовремено гласа о домаћинима летњих Олимпијских игара 2024. и 2028. године, чиме су аутоматски одлучили да то буду Париз и Лос Анђелес.

Та два града били су једини кандидати за домаћина Игара 2024. године, а онда се појавила иницијатива да се у септембру гласа о додељивању домаћинстава за два олимпијска циклуса, која је данас усвојена.

То значи да ће чланови МОК у септембру гласати само о томе ко ће најбоље спортисте света угостити 2024, а ко 2028. године. У наредна два месеца разговараће се са представницима Париза и Лос Анђелеса, а могуће је да се та два града договоре ко ће када организовати Игре.

И Париз и Лос Анђелес до сада су два пута били домаћини летњих Олимпијских игара. У Паризу су се најбољи светски спортисти борили 1900. и 1924, док је Лос Анђелес био домаћин 1932. и 1984. године.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи