Уран победник девете етапе Тура, Фрум и даље лидер

Колумбијски бициклиста Ригоберто Уран из Кенондејл тима победио је на данашњој деветој етапи Трке кроз Француску, али је Британац Кристофер Фрум задржао је жуту мајицу водећег у генералном пласману.

Уран је до победе на "краљевској" етапи с три брдска циља екстра категорије, воженој од Нантуа до Шамберија, у дужини од 181,5 километара дошао у за пет сати, седам минута и 22 секунде.

Други кроз циљ прошао је Француз Варан Баргиј из Сунвеб тима, а на трећем степенику победничког постоља нашао се водећи у генералном пласману, Фрум.

Британац је трку завршио у истом времену као победник етапе, али је и његов први пратилац Италијан Фабио Ару из Астане кроз циљ прошао иза њега.

Фрум у генералном пламсану има 18 секунди предности у односу на Ару, док је трећи Француз Роман Барде са 51 секундом заостатка.

Девету етапу обележио је пад Герант Томас, који је морао да одустане са Тур де Франса након пада на спусту са Кол де ла Биша.

Следи дан паузе на Тур д'Франсу, а наредна етапа возиће се у уторак од Перигеа до Бержерака у дужини од 178 километара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи