Амерички фудбал

Дивљи вепрови одбранили титулу шампиона

Крагујевачки Дивљи вепрови одбранили су титулу шампиона Србије у америчком фудбалу, пошто су у изузетно неизвесном и узбудљивом 13. издању Сербиан Боула, у прелепој атмосфери стадиона "Чика Дача", пред око 2.000 гледалаца, савладали новосадске ГАТ дјуксе, резултатом 24:16.

Напад Крагујевчана је у прва два покушаја без већих проблема стигао да противничке "црвене зоне", али не и да поентира, што су гости најпре казнили филд голом Горана Зеца, а затим са два тачдауна америчког тркача Џермајкла Селдерса дошли до великих предности (16:0), саопштио је клубио из Крагујевца.

Међутим, у финишу првог полувремена домаћи су коначно поентирали, пасом Далтона Оливера ка Филипу Недељковићу (16:7), после чега је у другом делу сусрета виђена потпуно другачија слика.

Одбрана Вепрова, на челу са МВП-јем финала, Милорадом Новаковићем, у потпуности је зауставила противничке атаке, док је напад коначно почео да материјализује своје шансе. Оливер је у трећој деоници са енд зоном спојио Страхињу Степовића, а онда и други пут Филипа Недељковића, за потпуни преокрет - 21:16.

Победу Дивљих вепрова у последњој четвртини осигурао је кикер Петар Гоић, сигурним извођењем филд гола. Имали су и Дјукси прилику да се врате у утакмицу и ураде нешто више, али је одлична одбрана Крагујевчана осујетила све њихове покушаје далеко од енд зоне.

Крагујевчани су тако у 12. наступу у финалу дошли до седме титуле у клупској историји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи