Тројица српских веслача на Светском купу у Познању

Две посаде представљаће Србију од 16. до 18. јуна на Светском купу у Познању, двојац без кормилара Милош Васић и Ненад Беђик и скифиста Марко Марјановић. Са њима је и тренер Небојша Илић. Српски веслач Милош Васић рекао је да ће заједно са Ненадом Беђиком у двојцу без кормилара без оптерећења учествовати на Светском купу у пољском Познању, али да ће учинити све да се пласира на победничко постоље и што боље се припреми за Светско првенство у САД.

Српски двојац покушаће да настави низ освајања медаља великим међународним такмичењима. На Светском купу у у Београду, почетком маја, Васић и Беђик су освојили сребро, а крајем тог месеца на Европском првенству за сениоре у Рачицама освојили су бронзу.

"Иако у Познањ путујемо без било каквог оптерећења урадићемо све што је до нас да се и на овом међународном такмичењу домогнемо постоља. Одлично смо радили након шампионата Старог континента у Чешкој, посебно на неким деловима завеслаја који нам нису били технички савршени. Чамац иде добро, а спремни смо да се поново ухватимо у коштац са светском конкуренцијом. У Познању ће наступити 15 двојаца без кормилара", рекао је Васић, саопштио је Веслачки савез Србије.

На Светском купу ће учествовати 233 посада из 39 земаља.

"Нама је Светски куп у Познању последње такмичење у овом делу сезоне. После њега следи мали предах, а након тога почињемо да се припремамо за Светско првенство за сениоре у САД крајем септембра. Тај шампионат нам је циљ свих циљева у овој сезони, а добри резултати у Пољској биће нам само додатни подстрек у напорним тренинзима који нас очекују", навео је Васић.

За медаље у скифу у Познању ће се борити 22 чамца, међу којима ће бити и поједини олимпијски и европски вицешампиони и финалисти Олимијских игара у Рио де Жанеиру.

Српски скифиста Марко Марјановић рекао је да је и више него задовољан полусезоном.

"Трудићу се да направим корак напред и да подигнем лествицу квалитета у односу на Светски куп у Београду и Европско првенство у Рачицама на којима сам освојио друго, односно седмо место. На тај начин бих направио одличну увертиру за Светско првенство, будући да ће ми Светски куп у Познању бити последњи велики тест за то такмичење. Конкуренција ће бити паклена, као што је, уосталом, увек случај у скифу. Наступиће и неке прекоокеанске земље с чијим се представницима до сада нисам такмичио. Не обазирем се на ривале. У досадашњем делу сезоне сам доказао да припадам врху, а верујем се да ћу то учинити и у Познању", навео је Марјановић.

Квалификације и трке репесажа у Познању заказане су за петак. Полуфинала, Ц и Д финала на програму су дан касније, док ће се у недељу возити А и Б финала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи