Божидар Маљковић нови председник Олимпијског комитета Србије

Кошаркашки тренер Божидар Маљковић изабран је у Београду за новог председника Олимпијског комитета Србије, као једини кандидат на седници Изборне скупштине тог тела.

Избори за председника ОКС требало је да се одрже у децембру. Тада је једину валидну кандидатуру поднео потпредседник тог тела Иван Тодоров, али та седница није одржана због недостатка кворума. Тодоров је у јануару одустао од кандидатуре, а једини кандидат на овим изборима био је Божидар Маљковић. 

Национални спортски савези су после тога тражили да се измени статут, што је учињено у марту. Тада је промењен члан да кандидат мора да има десетогодишње искуство у спортским институцијама и учешће на Олимпијским играма.

Маљковић је радио као тренер од 1971. до 2013. године у бројним клубовима у земљи и иностранству, а био је и селектор Словеније. Освојио је четири титуле европског првака, као и бројне друге трофеје у националним првенствима СФРЈ, Грчке, Шпаније и Француске.

Добитник је бројних индивидуалних признања за најбољег тренера.

Досадашњи председник ОКС Владе Дивац био је спречен да присуствује седници, коју је тако отворио генерални секретар Ђорђе Вишацки, а којој је председавао председник Кајакашког савеза Србије Мирко Нишовић. Досадашњи потпредседници Жарко Паспаљ и Иван Тодоров нису присуствовали седници.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 02. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи