Селби одбранио титлу светског шампиона у снукеру

Енглески играч снукера Марк Селби одбранио је титулу светског шампиона пошто је у Шефилду у финалу Светског првенства победио сународника Џона Хигинса са 18:15. То је трећа титула светског шампиона за Селбија, после 2014. и 2016. године. Он је постао тек четврти играч у историји који је успео да одбрани титулу првака света. Пре њега то је успело Стиву Дејвису, Стивену Хендрију и Ронију О'Саливену.

Хигинс је боље почео меч, повео је са 10:4, али је Селби после тога успео да преокрене на 16:12. Хигинс је узвратио, везао је три фрејма и пришао на 15:16. У 31. фрејму виђена је необична ситуација, Селби је водио са 47 поена и желео је да "сакрије" белу куглу иза црне.

Он је извео ударац, а судија Јан Верхас проценио је да бела кугла није додирнула црну, досудио је фаул па је седам поена припало Хигинсу, који је после тога освојио фрејм.

Селби је одмах узвратио добрим троцифреним брејком од 131 за 17:15, а затим је освојио и последњи 33. фрејм брејком од 75 поена за трећу титулу светског шампиона. На крају меча Хигинс му је аплаудирао, а затим су се загрлили.

Први снукераш света је доминирао током целе сезоне и освојио је пет трофеја, Класик Пола Ханера, Међународни шампионат, Отворено првенство Уједињеног Краљевства, Отворено првенство Кине и Светско првенство. Он је први на светској ранг-листи 115 узастопних недеља.

Селби је на путу до финала победио Фергала О'Брајана (10:2), Сјао Гудонга (13:6), Марка Фуа (13:3) и Динг Ђунхуија (17:15).

Хигинс је играо у шестом финалу на Крусиблу, али је остао на четири титуле, које је освојио 1998, 2007, 2009. и 2011. године. Он је за титулу у финалу 2007. победио Селбија са 18:13.

Хигинс је до финала победио Мартина Гоулда (10:6), Марка Алена (13:9), Кајрена Вилсона (13:6) и Берија Хокинса (17:8).

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи