Треће и десето место за једриличаре Србије

Једриличарска екипа кадета Војне академије и припадника Војске Србије освојила је треће место у категорији земаља Медитерана и Црног мора и десето место на свету на 33. Светском војном једриличарском првенству, које се одржава у Италији од 25. априла до 2. маја.

Како је саопштило Министарство одбране, Србију је представљала екипа у саставу – капетан фрегате Срђан Миљковић, поручник корвете Александар Јовановић, потпоручник Никола Попов и кадети Никола Радосављевић, Јелена Пауновић и Урош Костић.

На Светском војном првенству у једрењу учестовало је 18 екипа из целог света. Због јаких олујних ветрова и таласа висине и до четири метра, тренинзи и регате били су одлагани док се нису стекли погоднији временски услови. Одржано је 39 трка, а посада из Србије једрила је у 13 трка на Тиренском мору.

Током боравка, српску делегацију примили су градоначелник града Ливорна и начелник Поморске војне академије Италије, а у центру Ливорна одржана је парада свих делегација коју су поздравили бројни грађани и медији, пише у саопштењу.

Једриличарска екипа Војске Србије припремала се на Сави и Дунаву на позајмљеним једрилицама београдских једриличарских клубова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи