Читај ми!

Стрелци Србије на Светском купу – проверене снаге и четири јуниора

Спортски директор стрељачке репрезентације Србије Срећко Пејовић саопштио је састав националног тима који ће учествовати на Светском купу у Минхену од 17. до 23. маја. Уз све сениорске репрезентативце који су учествовали на Европском првенству ваздушним оружјем у Марибору Србију ће представљати и четворо јуниора.

Србију ће на том такмичењу представљати 16 стрелаца: Милутин Стефановић, Стеван Плетикосић, Миленко Себић, Лазар Ковачевић, Стеван Јовановић, Ивана Анђушић Максимовић, Андреа Арсовић, Драгана Тодоровић, Милица Бабић, Сања Вукашиновић, Димитрије Гргић, Дамир Микец, Душко Петров, Зорана Аруновић, Бобана Величковић, Јасмина Миловановић.

У саставу су сви сениорски репрезентативци који су учествовали на Европском првенству ваздушним оружјем у Марибору, а уз њих ће Србију представљати и четворо јуниора: Лазар Ковачевић (омладински вицешампион Европе ваздушном пушком), Стеван Јовановић, Милица Бабић и Сања Вукашиновић (сви пушка).

Они ће у неким дисциплинама гађати у конкуренцији за пласман (за коју једна земља може да пријави највише три стрелца), а у неким за такозвани "ем ку ес тест". Као и на сваком Светском купу, стрелци ван конкуренције гађају за "ем ку ес тест", за минимални квалификациони резултат, који мора да постигне сваки потенцијални учесник предстојећег Светског првенства или Олимпијских игара.

У свим дисциплинама пушком надметаће се троје стрелаца: Милутин Стефановић, Андреа Арсовић и Ивана Анђушић Максимовић, док ће се свих шесторо репрезентативаца пиштољем такмити у конкуренцији за пласман.

После Минхена српске стрелце очекује још један Светски куп, у Габали, у Азербејджану, у јуну.

У календару Светске стрељачке федерације су ове године само три, уместо уобичајена четири турнира Светског купа. Први је одржан у Њу Делхију, а српски репрезентативци су, као и већина европских стрелаца, пропустили турнир, одржан непосредно уочи првенства "старог континента" у Марибору.

Финале Светског купа биће одржано управо у Њу Делхију, у октобру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи