Нови Сад спреман за ЕП у рвању

Председник покрајинске Владе Игор Мировић, градоначелник Новог Сада Милош Вучевић и министар омладине и спорта Вања Удовичић обишли су дворану СПЕНС и на лицу места се уверили да је све спремно за старт шампионата Европе у рвању од 2. до 7. маја.

"Сви аспекти рада у припреми овако великих спортских менифестација су реализовани на време, од техничких до безбедносних. Улаз је слободан и с правом можемо да будемо оптимисти", изјавио је Мировић, који је на челу Организационог одбора шампионата.

Мировић, Вучевић и Удовицић у пратњи управе СПЕНС-а обишли су Велику салу, где је у току партерно уређење за постављање струњача и рингова, Ледену дворану, која ће током првенства служити као простор за загревање спортиста, мерење и лекарске прегледе, потпуно обновљене свлачионице и сауне, као и радове на спољашњем уређењу фасаде, степеништа и дела платоа.

"Очекујемо велики број гостију и показаћемо још једном колико смо добри домаћини. То је све резултат добре сарадње свих нивоа власти и надлежних организација", рекао је Вучевић.

Министар Удовичић истакао је да се добијање овако великих такмичења више не сматра успехом, већ њихова добра организација.

"Нови Сад ће наредне недеље бити центар рвања, имаћемо прилике да гледамо наше спортисте и не постоји лепши осећај него да бодримо Давора Штефанека, нашег олимпијског шампиона из Рија. Улаз ће бити бесплатан и тиме желимо да позовемо што већи број гледалаца да подрже наше рваче. Желимо да промовишемо рвање и привучемо што већи број младих овом спорту који ће кренути стопама Штефанека, Немеша, Фриса, Максимовића и осталих прослављених рвача", рекао је Удовичић.

Првенство Европе, на којем ће учествовати више од 1.000 спортиста и делегата, из 40 земаља, највеће је спортско такмицење које ће се одржати у СПЕНС-у после Светског првенства у стоном тенису 1981. године, за који је овај објекат и саграђен.

Шампионат Европе у рвању одржаће се од 2. до 7. маја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи