Микец: Почиње сезона посебних емоција

Српски репрезентативац у стрељаштву Дамир Микец завршио је припреме за нову сезону у Осијеку, са којих се данас враћа пун добрих утисака. Он се захвалио Министарству омладине и спорта, као и Олимпијском комитету Србије на финансијској подршци, као и Стрељачком савезу Србије на реализацији припрема.

"Презадовољан сам током припрема у Осијеку. Имао сам врло квалитетне тренинге са спаринг партнером, кумом Урошем Качавендом. Искористио сам прилику да, као гост, учествујем на финалном турниру Купа Хрватске ваздушним оружјем, на коме сам погодио 581 круг", рекао је Микец, пренео је Стрељачки савез Србије.

Вицешампион са Европског првенства казао је да су услови у Осијеку били "одлични".

"Отворио сам и ову, последњу сезону малим калибром, у којој ћу пуцати са посебним емоцијама", казао је Микец.

Разлог за посебне емоције је што ће дисциплина у којој се надмеће Микец, малокалибарски пиштољ слободног избора на 50-метарском стрелишту, скоро сигурно бити скинута са олимпијског програма од Игара у Токију.

Очекује се да ће Међународни олимпијски комитет потврдити одлуке Светске стрељачке федерације о променама у олимпијском програму. Предвиђено је да наредних година надметање пиштољем слободног избора остане у програму европских и светских првенстава, али с обзиром да губи статус олимпијске дисциплине, под великим знаком питања је колико стрелаца ће се определити да у њој учествује.

"Први испит малокалибарским пиштољем имаћу последњег викенда априла, на првом колу Купа Србије у Новом Саду, а одмах потом, 2. маја идем на изузетно јако међународно такмичење у чешки Плзен, где ћу пуцати и ваздушним и МК пиштољем. Биће ми то одлична увертира за Светски куп у Минхену, који ће се одржати у другој половини маја", рекао је Микец.

Дамир Микец се захвалио Министарству омладине и спорта, као и Олимпијском комитету Србије на финансијској подршци, као и Стрељачком савезу Србије на реализацији припрема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи