Маљковић једини кандидат

Једини кандидат за председника Олимпијског комитета Србије је кошаркашки тренер Божидар Маљковић, који је добио подршку 22 национална савеза.

Након истека рока, изборна комисија је разматрала исправност пристиглих кандидатура и установила да је за функцију председника пристигла кандидатура Божидара Маљковића, кога је за ту функцију кандидовало укупно 22 члана ОКС. 

Кандидатуру Божидара Маљковића подржали су: Атлетски савез Србије, Бадминтон савез Србије, Бициклистички савез Србије, Фудбалски савез Србије, Голф асоцијација Србије, Једриличарски савез Србије, Кајакашки савез Србије, Кошаркашки савез Србије, Одбојкашки савез Србије, Пливачки савез Србије, Рвачки савез Србије.

Маљковића су подржали и Савез за синхроно пливање, Савез за скокове у воду, Скијашки савез Србије, Спортски савез Србије, Стрељачки савез за летеће мете, Теквондо асоцијација Србије, Тениски савез Србије, Ватерполо савез Србије, Веслачки савез Србије, Параолимпијски комитет Србије и Удружење за медицину спорта.

ОКС је навео и да је за десет чланова Извршног одбора ОКС пристигло 18 исправних кандидатура, а за три члана Надзорног одбора пет кандидатура.

Изборна комисија ће свим кандидатима за органе ОКС упутити допис којим тражи достављање доказа о испуњености услова прописаних Статутом ОКС што представља другу фазу изборног поступка.

Након тога, изборна комисија ће се састати како би утврдила испуњеност услова, а усвојене закључке ће упутити Извршном одбору ОКС како би се усвојиле коначне листе кандидата за све функције у органима ОКС.

ОКС је прошлог месеца изменио свој Статут, тако да кандидати за председника морају да испуњавају мање услова.

Крајем децембра прошле године требало да буде одржана изборна скупштина, али је пропала због недостатка кворума.

ФСС је тада иницирао промене статута, а једини кандидат у септембру био је садашњи потпредседник Иван Тодоров.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи