Читај ми!

Русија критиковала шефа Међународног параолимпијског комитета

Заменик премијера Русије Виталиј Мутко оптужио је шефа Међународног параолимпијског комитета (МПК) да је био "потпуно непоштен" о проблему допинга. Оптужио је Крејвена и за "лукавство" јер је увео потпуну забрану, додајући да МПК није адекватно објаснио зашто већини руских параолимпијаца не треба да буде дозвољено да се такмиче.

Међународни параолимпијски комитет је забранио целом руском тиму такмичење на Параолимпијади у Рио де Жанеиру, пошто је истражитељ Светске антидопинг агенције Ричард Мекларен оптужио Русију за системски допинг и његово заташкавање у које су умешани и спортисти с инвалидитетом.

Мутко је руској агенцији Р-Спорт изјавио је да је председник МПК-а Филип Крејвен "неко ко је потпуно непоштен по тим питањима".

Оптужио је Крејвена и за "лукавство" јер је увео потпуну забрану, додајући да МПК није адекватно објаснио зашто већини руских параолимпијаца не треба да буде дозвољено да се такмиче.

Руски спортисти су били суспендовани с прошлогодишње Параолимпијаде у Рио де Жанеиру, а Зимске параолимпијске игре биће одржане наредне године у Јужној Кореји.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи