Плесачка репрезентација Србије на специјалној олимпијади у Аустрији

Зимска специјална олимпијада у Аустрији окупиће 3.500 такмичара из целог света. У понедељак ће им се придружити плесачка репрезентација Србије.

Нема плесача који није покушао да имитира Мајкл Џексона. Он је покретима победио гравитацију, а Марко Дамјановић својим плесом свакодневно побеђује предрасуде.

"Зато што волим да га гледам, а иначе сам научио његове кораке па и ја исто играм. Гледам на телевизији како он игра, а иначе плес је одличан", објашњава Марко.

Одличан је и Лале. Са 58 година, хип-хоп игра како не могу ни много млађи од њега. За плес који потиче из Америке, каже, конкуренцију има само на том континенту.

"У Србији немам конкуренцију, нико не игра тако добро као ја", наводи Лале и додаје да у добар пласман на такмичењу не сумња и нада се златној медаљи.

Тара, која плеше од малих ногу, осим ведрог – има и спортски дух.

"Мени је најбитније да ја учествујем. И драго ми је што ћу видети Грац јер никад нисам имала прилике", објашњава Тара.

Тамо ће имати прилику да се похвали и својим реквизитом.

"Сви хип-хопери имају качкете. Ово је качкет Новака Ђоковића, његов знак и његов потпис", наводи Тара.

Новак Ђоковић би се вероватно, као и ми, изненадио шта све може ова плесачка репрезентација. Не престају да изненађују ни тренера који је са њима готово сваког дана.

"Веома су инспиративни, знају да користе максимално све ресурсе које им је природа дала. Кад бисмо ми здрави имали то што они имају, где би нам био крај", објашњава Миодраг Кастратовић председник Асоцијације плесних организација.

Олимпијско путовање је тачка којом отварају такмичење са још 106 репрезентација.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи