Хокеј: "Орлићи" раширили крила

Србија - Холандија 3:2 (0-0, 2-0, 1-2)

Јуниорска репрезентација Србије (играчи до 18 година) остварила је значајну победу на старту Светског првенства Дивизије II група Б, које је вечерас почело у Београду.

"Орлићи" су после велике борбе савладали селекцију Холандије, која је на овај шампионат дошла из вишег ранга такмичења и важила је за првог фаворита турнира.

Наши хокејаши повели су у 34. минуту игре голом Виктора Кастела, уз асистенције Мирка Ђумића и Андрије Шпањевића. Само четири минута касније Мирко Ђумић, на додавање Душана Грковића, доводи Србију у вођство од 2:0. Исти двојац заслужан је и за трећи гол наше репрезентације у 45. минуту утакмице. Стрелац је био Душан Грковић а асистенцију је забележио Мирко Ђумић.

Чинило се да ће високих 3:0 бити довољна залиха за победу над Холанђанима, међутим после великог славља долази до опуштања наших момака, тако да гости само минут касније постижу погодак. Стрелац је био Еф Геритсен.

За драматичну завршницу утакмице побринуо се Боб Геретсен који 5 минута пре краја смањује на 3:2. Холанђани још жешће опседају гол Југа Митића и у самом финишу сусрета изводе голмана из игре како би добили играча више на терену. Наш тим је ипак успео да збије редове и издржи све налете гостију стигавши тако до прве, можда и најзначајније победе на турниру. 

О бољој игри наше екипе, поред резултата, говори и и чињеница да су "Орлићи" забележили чак 30 шутева у оквир гола, док су Холанђани 22 пута угрозили мрежу Југа Митића.

У осталим утакмицама првог кола постигнути су следећи резултати:

Аустралија - Исланд 5:2
Шпанија - Белгија 7:1

Табела после првог кола:

1. Шпанија 3
2. Аустралија 3
3. Србија 3
4. Холандија 0
5. Исланд 0
6. Белгија 0

Следећу утакмицу наша репрезентација игра већ у уторак 14. марта од 20 часова. Ривал је селекција Шпаније, још један фаворит овог турнира. Тај меч може дати одговор на питање да ли ће "Орлићи" прекинути низ од 4 бронзане медаље и коначно успети да изборе пласман у виши ранг такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи