ЦАС: Доживотна суспензија за руског доктора

Руски спортски доктор Сергеј Португалов, оптужен да је спортисте снабдевао забрањеним супстанцама, доживотно је суспендован, саопштио је Суд за спортску арбитражу (ЦАС).

ЦАС је навео да постоје јасни докази против Португалова и да је он проглашен кривим за кршење неколико чланова антидопинг програма ИААФ, укључујући и поседовање и ширење забрањених супстанци.

Португалов, који је био шеф медицинске комисије Атлетског савеза Русије, помињао се и у извештају Светске антидопинг агенције (ВАДА) из 2015. године.

ВАДА је тада оптужила Португалова да је преписивао забрањене супстанце спортистима, да је неке чак и себи убризгавао, у замену за део њихових новчаних награда.

Агенција је навела и да је Португалов "потпуно занемарио здравље и добробит спортиста".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи