Она ређа медаље у води – иако тренира са сунђерима!

Јапрак Селин Кескин је веома успешна шеснаестогодишња турска скакачица у воду. Не, то није најтачније. Она је, уколико бисмо били потпуно верни чињеницама, заправо скакачица у – сунђере.

Због чињенице да у егејској провинцији Афјонкарахисар нема адекватних олимпијских базена, Кескин вежба скокове у, најблаже речено, импровизованим условима.

Та средњошколка прилику да скаче у базен добија само непосредно пред неко такмичење.

Њен статус није непознат турским властима, па је тако министар спорта обећао да ће јој обезбедити услове.

До пре две године, Кескин је скакала на јастуке. Потом је добила базен са сунђерима, који је дубок један метар.

„Тренирам замишљајући да сам у правом базену. Наравно, то никада не може да замени прави базен. Када покушам да увежбам нешто ново, то је јако тешко. Најближи базен је у Анкари, а то није довољно близу", рекла је Кескин.

Она је почела да се бави скоковима у воду 2009. године, када је имала само осам година. Освојила је 62 медаље, од чега је 36 златних.

На такмичењу у Београду прошле године била је друга.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи