Тријумф "Змајчека" на београдском леду

Хокејаши љубљанске Олимпије савладали су ХК Београд резултатом 5:0 (1:0, 1:0, 3:0), у првој од две пријатељске утакмице које се овог викенда играју у леденој дворани СРЦ "Ташмајдан"

Словеначки шампион заслужено је славио у мечу против комбинованог тима нашег МОЛ лигаша у чијим редовима се видела једномесечна пауза у такмичарском ритму (последњу утакмицу одиграли су 4. фебруара).

Иако ниједни ни други нису одиграли меч на врхунском нивоу, гледаоци су могли да посматрају леп дуел у којем српски клуб није успео да искористи нешто више прилика за гол (однос у шутевима 33-28), а одлука је "пала" почетком последњег периода када је ЕБЕЛ лигаш из словеначке престонице стигао до три гола предности поготком Кристијана Чепона.

Претходно су се у прва два периода по једном у стрелце уписали капитен Боштјан Грозник, у 3. минуту, односно руски интернационалац Никита Рејн у 34.

У последњих десет минута победу гостију потврдили су Миха Зајц и Канађанин Саша Гујмонд, док је на голу "Змајчека" изванредан био амерички чувар мреже Џеф Фрази који је забележио "шатаут" са 33 одбране.

"Овај меч нам је дошао у правом тренутку јер полако почињу припреме за Светско првенство али и домаћи плејоф који креће ове седмице. Одмерили смо снаге са изузетно квалитетном екипом и могу рећи да сам задовољан оним што смо показали. Сутра поново излазимо на лед са њима и сигурно ћемо се показати још боље" - рекао је после утакмице тренер "Рисова" Немања Јанковић.

Јанковић je искористио прилику и да направи осврт на сезону која се ближи крају: "С обзиром на то да је сезона од почетка била јако тешка за наше момке, лично сам презадовољан њиховим индивидуалним и екипним напредком. Када се осврнем на први део сезоне и погледам ниво наших играча тада и сада на крају сезоне, без икаквог размишљања могу да закључим да овакав напредак ти момци никада нису показали. У почетку је то био и део нашег циља, до којег смо заједно, као екипа, и дошли. То је свакако оно што краси нашу прву годину у МОЛ лиги и оно што мени даје наду да можемо да будемо још бољи у предстојећим сезонама на интернационалној хокејашкој сцени. Показали смо да можемо да парирамо свакој екипи у МОЛ лиги и да имамо квалитет да се боримо за више позиције следеће године. Оно што је подједнако битно је и то да смо ставили Београд на интернационалну хокејашку мапу. Увелико се прича о екипи из Србије и интересовање расте. Како смо завршили ову сезону, тако ћемо почети нову и то је оно што је за сада најбитније за нас." - изјавио је Јанковић.

Јанковић је говорио и о очекивањима од репрезентације пред предстојеће Светско првенство у Румунији:  "Као што је и био план на почетку сезоне, борба за ту златну медељу и улазак у Дивизију I је апсолутни приоритет. Додуше, неће бити лако да се оствари овај циљ, јер нам је највећи противник репрезентација Румуније, која већ годинама игра на високом нивоу, а и домаћин је овогодишњег првенства. Дефинитивно имамо најбољу шансу до сада да дођемо до пласмана у виши ранг. Самим тим што смо имали велики број утакмица у МОЛ лиги, напредовали су и млађи играчи, који ће то искуство сада пренети у национални тим." 

Нови дуел Београђана и Љубљанчана на програму је у недељу у 18 часова, а улаз у Дворану зимских спортова СРЦ Ташмајдан биће слободан. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 03. октобар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи