Брзо клизање све популарније у Србији

Београд је за сада једини центар брзог клизања у Србији. Овом спортом, у престоници, бави се више од 20 такмичара, који су углавном чланови свих репрезентативних селекција наше земље и представљају Србију на европским и светским шампионатима, како у јуниорској, тако и у сениорској конкуренцији.

Поред Београда, центар брзог клизања била је и Суботица, међутим због недостатка ледених површина и неадекватних услова, Београд преостао једини центар овог спорта,и једнини је град у Србији, који захваљујући леденој дворани Пионир, нуди клизачима могућност да се баве брзим клизањем током читаве године.

Оно што је још интересантније, сви наши представници тренирају и баве се такозванм спринтерским дисциплинама, шорт треком.

У питању су трке на 500, 1000 и 1500 метара у којима на међународној сцени доминирају Кинези, Американци, Канађани, а поготово репрезентативци Јужне Кореје.

Под вођством тренера и селектора Миодрага Поповића, који већ годинама, са великим ентузијазмом окупља такмичаре, ради са њима и успева да им помогне у остварењу све бољих резултата на међунароној сцени, Србија је ове године добила и представника на Европском Олимпијском фестивалу младих у турском Ерзуруму.

У питању је наш најталентованији јуниор Јован Ђорђевић, који већ сада бележи резултате вредне помена и у сениорској конкуренцији.

У земљи колективних спортова, кошарке, ватерпола, фудбала, одбојке, рукомета, али и спортова који су у последњих неколико година Србији донели мноштво успеха на међународној сцени, попут тениса и атлетике, мало ко је чуо да се у Србији неко бави овим спортом, међутим млади Јован Ђорђевић, у свету модерних технологија, проналази начин да вршњацима објасни суштину овог изузетно интересантног спорта.

Србија никада није имала представника на Зимским Олимпијским играма у шорт треку, а наша нада биће управо млади Ђорђевић, који је заједно са тренером Поповићем као главни циљ зацртао пласман на Игре у Пекингу 2022. године.

Иначе, на Европском Олимпијском фестивалу младих у Турској који је почео у недељу, Ђорђевић је један од троје спортиста који ће бранити боје Србије, и то у тркама на 500, 1000 и 150 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи