Јуре Франко: И после 33 године, то Сарајево је ненадмашно

Словеначки скијаш Јуре Франко осврнуо се на зимске олимпијске игре 1984 одржане у Сарајеву на којима је освојио сребрну медаљу у велеслалому, прву Југословенску на зимским Играма. Он је изјавио како није очекивао да ће га публика у Сарајеву толико волети и памтити све до данас.

"Ја сам имао ту срећу, мада сматрам да је та медаља наша заједничка, целог тима, земље, навијача. Нисам ни сањао да ће ме Сарајево толико заволети. Често знам рећи да је тај град мој дом, место где сам испунио сан. И сав тај труд ових људи, домаћина, сав ентузијазам и позитивни дух награђени су освојеном медаљом", рекао је Франко.

Пре старта, каже, није био нервозан, прву вожњу завршио је на четвртом месту, онда је мало одспавао и другу завршио у најбржем времену освојивши олимпијско сребро и статус легенде. 

"Људи одавде су јединствени, свашта се преживело, не поновило се, али те топлине, те човечности нема нигде. Сарајево је било и остало део мене". изјавио је Франко.

Убрзо након Олимпијских игара у Сарајеву, Франко се опростио од скијашке каријере.

"Скијао сам још годину након тога. Од осамнаесте године имао сам проблем са куковима и доктори су ми рекли да бих требао престати са скијањем. Ипак, нисам хтео одустати због Игара. Нико то није знао. Скијао сам на властиту одговорност и ту тајну смо држали тренер и ја. Годину дана након тога, стање је било толико лоше да више нисам могао издржати ни тренинге. Тренинзи су били превише болни, повреда није дошла изненада и знало се да никад неће бити боље и зато сам престао", рекао је Франко. 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи