Леона Рогић има двоструко више медаља него година

Само да би тренирала спорт у који се заљубила на први поглед, селила се већ три пута. Прва је српска клизачица која ће нас представљати на светском јуниорском такмичењу у Кини. Не одустаје од свог сна, сваког јутра устаје у пет. Али шта је још потребно талентованој Леони Рогић?

Она има 14 година, 31 медаљу, чак 23 златне. Више од 50 такмичења је за њом. Да би тренирала, мора да устане у пет сати и двадесет два минута.

"Тих два минута је најважније за мене, нешто је посебно, после се спремам за тренинг, пошто нам тренинг почиње у шест", каже Леона.

У сјај леда, каже, заљубила се када је први пут гледала светско такмичење на телевизији. У Бачкој Тополи није било услова за тренирање, па се са породицом преселила у Суботицу.

"Она је за сада најуспешнија клизачица са ових простора, девојчица која је прва скочила троструки скок, што је за нас појам. Скаче дупли аксел", каже помоћни тренер Наташа Данон.

Суботички лед траје само три месеца годишње, зато је Леона са мамом и братом дошла у Београд. Ту леда има нешто дуже, али не и слободних термина за тренинге.

"Сад пошто се спремам за светско јуниорско, волела бих да имам више тренинга, пошто два тренинга на леду није довољно за постизање врхунских резултата", истиче Леона.

"Контактирали смо са руководством Ташмајдана они су рекли да би се тај додатни сат технички могао извести, али да тај сат кошта 10 хиљада динара. Сваки дан у току недеље, па на месечном нивоу то је изузетно велика сума", каже Леонина мама Јелена Кешељ Рогић.

Велике снове сања Леона. Да поново освоји државно првенство, оде на Олимпијаду за младе 2019, пласман у првих 24. већ у марту на светском првенству у Кини. За резултате јој не треба много, само тај један, додатни сат на леду.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи