Читај ми!

Почело одбројавање до почетка ЗОИ 2018

Бивша јужнокорејска клизачица, освајачица златне и сребрне медаље и светска шампионка Ким Јуна открила је олимпијску бакљу, чиме је почело одбројавање годину дана до почетка Зимских олимпијских игара у Пјонгчангу.

Такође, данас је путем интернета почела и резервација улазница за такмичења.

Директор Организационог комитета Ли Хи-бом изразио је наду да ће на Играма у Пјончангу учествовати спортисти из Северне Кореје и Русије.

Односи две Кореје су затегнути пошто је Северна Кореја извршила две нуклеарне пробе, док су руски спортисти под лупом јавности због навода о системском допингу уз помоћ државе на Зимским олимпијским играма у Сочију 2014.

"Свака земља и сваки спортиста који воле мир имају право и обавезу да учествују на Олимпијским играма. Северна Кореја није изузетак. Припремамо се за могућност да њени такмичари учествују на Играма", рекао је Ли.

Јужна Кореја ће тако други пут бити домаћин Олимпијских игара, након што је организовала летње Игре у Сеулу 1988. године. Организатори су овог пута морали да се суоче са кашњењима у радовима, несугласицама око места обављања грађевинских радова и тешкоћама привлачења домаћих спонзора. Они сада морају да појачају интересовање јавности за Зимске оимпијске игре, после политичких превирања и интересовања око председнице Парк Геун-хје, која је опозвана због скандала о корупцији.

Грађевински радови на 12 такмичарских локација се приводе крају, укључујући и шест потпуно нових.
Олимпијско село и село за медије, као и петоугаони стадион, на коме ће бити одржане церемоније отварања и затварања Игара, биће завршени до септембра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи