Папа Фрања ће позвати на мир и солидарност током Супербоула

Током 51. Супербоула, финала плеј-офа у професионалној лиги америчког фудбала (НФЛ) у којем играју Њу Ингланд Петриотси и Атланта Фалконси, биће емитована видео-порука папе Фрање. Овај чин, без превише преседана у историји убедљиво најпопуларнијег спортског догађаја у САД, чини се прикладним у тренутном политичком тренутку Сједињених Држава.

Агенција Асошиејтед Прес наводи да ће се, поред певачице Лејди Гаге која ће имати наступ у полувремену утакмице, и сам папа придружити помами која влада око Супербоула, који из године у годину руши рекорде гледаности.

Порука поглавара римокатоличке цркве, који се иначе сматра веома прогресивним и помирљивим, већ је снимљена, а портпарол Ватикана је навео да се очекује да она буде емитована путем великог екрана на стадиону у Хјустону или пре почетка меча или током његове прве четвртине.

Истиче се да у поруци папа поручује да се нада да ће Супербол представљати "знак мира, пријатељства и солидарности према свету". Све то, наравно, у тренутку када се у САД води полемика – заправо, право "натезање" различитих грана власти у овој земљи – око забране уласка избеглицама из седам, претежно муслиманских земаља.

АП подсећа да је папа Фрања велики љубитељ спорта ("асосијејшн" или европског фудбала, пре свега), као и да често прича о томе како спорт може да допринесе остварењу друштвених промена.

Ово ће бити прва папина порука на Супербоулу, а раније је путем Твитера писао поруке поводом Олимпијских игара и, наравно, Светског првенства у фудбалу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи