Читај ми!

Све је спремно за 51. Супербоул

Свет је спреман за један од највећих и најспектакуларнијих спортских догађаја који ће се одиграти у ноћи између недеље и понедељка. Њу Ингланд Патриотси и Атланта Фалконси укрстиће копља у 51. финалу НФЛ-а, познатијем као Супербоул.

Домаћин догађаја је Хјустон, по трећи пут у историји такмичења, а утакмица ће се одиграти на 50. годишњицу првог Супербоула, одиграног 1967. године.

Биће ово дуел најбољег напада лиге (Атланте) и најбоље одбране (Њу Ингланда).

Патриотсима је ово чак девето финале по чему држе рекорд лиге, од чега друго у последње три године као и седмо од када су предвођени тренером Беличиком и квотербеком Томом Брејдијем.

Они су имали још једну сјајну сезону у којој су, уз обарање многих рекорда, успели да у регуларном делу забележе 14 победа из 16 утакмица, док су у плеј-офу на путу до финала убедљиво савладали Питсбург и Хјустон.

Предвођени Томом Брејдијем, Слејтером и тренером Беличиком, Патриотси траже своју пету титулу у НФЛ-у.

Њихов противник, Атланта Фалконси ће учествовати у свом тек другом Супербоулу и покушати да дођу до првог трофеја у историји франшизе.

Чине најбољи напад лиге који предводи квотербек Рајан и хватач Џонс.

Екипу већ другу сезону предводи тренер Ден Квин са којом је у регуларном делу сезоне постигао резултат од 11 победа и пет пораза, да би у плејо-фу прилично лако победили Сјетл Сихоксе и Грин Беј Пекерсе.

Занимљивост везана за 51. Супербоул свакако је драстични пад гледаности НФЛ лиге од чак десет процента у односу на претходне сезоне.

Претпоставке америчких аналитичара су различите, неки криве превише реклама и дужину мечева, неки одлазак у пензију Пејтона Менинга, као и пад у игри појединих звезда лиге, док се већина прогнозера и аналитичара сложило да су главни разлог пада гледаности лиге, а самим тим и огромним дефицитом новца, ништа друго до председнички избори у Америци.

Председничке кампање Доналда Трампа и Хилари Клинтон одвукле су велики број телевизијских гледалаца јер су се бројне рекламе, дебате и седнице одвијале истовремено када и плеј-оф НФЛ лиге.

Ипак, да је амерички фудбал још увек најпопуларнији спорт у Америци доказаће се и у 51. Супербоулу, када се очекује нови спектакл како на терену, тако на трибинама, телевизији и друштвеним мрежама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи