Читај ми!

Амерички рвачи не одустају од такмичења у Ирану

Извршни директор Рвачког савеза САД Рич Бендер рекао је да репрезентација те земље и даље планира да учествује на Светском купу који се следећег месеца одржава у Ирану. Светски куп у слободном стилу ће се одржати 16. и 17. фебруара у граду Керманшах, готово 500 километара југозападно од Техерана.

Бендер је навео да је Рвачки савез САД добио уверавања домаћина да ће посебна пажња бити посвећења њиховим пријавама. То путовање за Иран биће први велики тест за америчке спортисте након прошлонедељне забране председника Сједињених Америчких Држава Доналда Трампа уласка у САД држављанима седам муслиманских држава. Међу тим земљама је и Иран чији су званичници запретили увођењем реципрочних мера, укључујући и ограничавање виза грађанима САД.

САД и Иран су одавно нашли заједнички језик када је рвање у питању. Рвачка репрезентација је била прва селекција САД која се такмичила у Ирану пре готово 20 година, 1998. године. С друге стране, репрезентација Ирана се у САД такмичила 16 пута од деведесетих година.

"То је лепота спорта и олимпијског покрета. Ради се о такмичењу, не о политици", рекао је Бендер.

САД планира да у Иран пошаље 13 рвача, два тренера, судију, члана лекарског тима, сниматеља и друге званичне делегате.

Иран, односно, Техеран биће домаћин и Светског купа у грчко-римским стилом у марту.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи