Хокеј: Победа Црвене звезде у дербију, пораз Београда у Румунији

Црвена звезда - Партизан 12:3, Чиксереда - ХК Београд 5:3

Првенство Србије: Црвена звезда - Партизан 12:3 (6:1, 1:2, 5:0)

Хокејаши Црвене звезде савладали су екипу Партизана резултатом 12:3. Био је то трећи овосезонски дерби "вечитих ривала", одигран у оквиру националног шампионата.

Руски интернационалац у редовима Црвене звезде Александр Зубрицки постигао је 5 голова и једну асистенцију док је белоруски нападач Михаил Бухкин постигао 4 гола уз исто толико асистенција. Голове за "црвено-беле" постигли су још и Василије Анђелковић, Џорџ Таракан и Милош Николић, док су стрелци за Партизан били Огњен Стојиљковић, Владимир Љутовац и Душан Јанковић.

У претходна два сусрета оба тима су забележила по једну победу. У првом мечу Партизан је славио са 7:5, док су се у другом сусрету "црвено-бели" реванширали резултатом 4:2.

Хокејаши Црвене звезде настављају и такмичење у шампионату Словеније у оквиру кога данас дочекују екипу загребачке Младости. Утакмица у Дворани зимских спортова СРЦ Ташмајдан почиње у 17.30h. 

Првенство Србије: Војводина - НС Старс 5:4 (0:3, 3:1, 2:0)

Дан раније у Новом Саду је одигран још један градски дерби. Војводина је после резултатског преокрета савладала екипу НС Старс резултатом 5:4. "Новосадске звезде" су водиле са 3:0 и 4:2 али су хокејаши Војводине успели да се врате у меч и забележе нове бодове.

Голове за Војводину постигли су Милош Бабић (2), Милан Николић, Трој Ганер и Срђан Екмешчић док су стрелци за НС Старс били Алекса Виторовић, Антоније Машић, Дејан Пајић и Синиша Пајић.

На табели води Црвена звезда са 18 бодова из седам утакмица, Партизан је други са 12 из једне утакмице мање, трећа је Војводина са 9 поена (шест утакмица), док је последњи НС Старс са једним негативним бодом.

МОЛ лига: Чиксереда - ХК Београд (1:2, 3:1, 1:0)

У завршници регуларног дела МОЛ лиге хокејаши Београда гостовали су у румунском граду Миеркуреа Ћук где су поражени од домаће Чиксереде резултатом 5:3. Српски клуб је овим поразом изгубио и теоретске шансе за пласман у плеј-оф, па му у преостала четири кола преостаје борба за што бољу позицију на крају дебитантске сезоне у регионалном такмичењу. Стрелци за Београђане били су Хјуго Туркот, Марко Бркушанин и Самир Салији, док су голове за домаћу екипу постигли сјајни чешки интернационалац Радим Валчар (4) и Иља Соларев.

Хокејаши Београда турнеју по Румунији настављају већ данас у граду Галацу, где их дочекује домаћа Дунареа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи