Стох освајач Турнеје четири скакаонице

Пољак Камил Стох освајач је Новогодишње турнеје четири скакаонице победом у Бишофсхофену са освојених укупно 997,8 поена.

Пољаци имају разлога за двоструко славље јер је Пјотр Жила освојио укупно друго место на Турнеји, која је почела 30. децембра прошле године у Оберсдорфу, па преко Гармиш Партенкирхена и Инсбрука традиционално своје финале имала у Бишофсхофену, са 35,3 поена мање од земљака.

Трећи у генералном пласману Турнеје је Норвежанин и трагичар дана Данијел Андре Танде, који је "прокоцкао" предност над Стохом у другој серији јако лошим скоком, којим је остао без подијума на скакаоници у Аустрији, али и без ловорика на најпрестижнијем такмичењу Светског купа у ски-скоковима, и на крају имао 56 бодова мање од првопласираног Пољака.

У Бишофсхофену је други био Аустријанац Михаел Хајбок, који на претходном такмичењу у Инсбруку није наступао због болести, па је остао и без шанси да освоји Турнеју. Трећи је био Жила.

У укупном пласману сада поново води Словенац Домен Превц, који није блистао на Турнеји, али је сада био четврти, те му је Танде лошим издањем "вратио" прво место, па млади Словенац има 646 бодова, док Норвежанин седам бодова касни за њим. Следи их све бољи Стох са 633 поена.

Такмичење за Светски куп наставља се у Висли 13. јануара, када су на програму квалификације, односно скоковима 14. и 15. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи