Танде победио у Гармишу, укупно на Турнеји води Сток

Победник друге скакаонице Новогодишње турнеје у ски скоковима одржане традиционално у Немачкој у Гармиш-Партенкирхерну је Норвежанин Данијел Андре Танде са скоковима од 138 и 142 метра, односно освојених 289.2 бода.

Друго и треће место освојили су Пољак Камил Сток са скоковима од 135.5 и 143 метра, што је за пола метра краће од рекорда скакаонице и освојених 286 поена и Аустријанац Штефан Крафт са скоковима од 137 и 140 метара са 284.2 поена.

Тиме су се њих тројица одвојила од осталих конкурената и после две скакаонице у Немачкој, прва је била пре два дана у Оберстдорфу, слове као кандидати за укупног победника Турнеје 4 скакаонице.

Наиме Крафт је био победник прве скакаонице, Сток други док је победник данашњег такмичења, Танде био четврти.

Укупно на турнеји води Сток са 591. бодом, следи га Крафт са 590 и трећи је Танде са 585 бодова.

На четвртом месту је Немац Маркус Азјенбихлер, који је и изненађење укупног такмичења Светског купа у ски скоковима, са 572 бода, пети је Пољак Пјотр ЗЗила који је освојио 570 бодова, Аустријанац Михаел Хајбок шести са 562 бода...

Један од фаворита за освајање Турнеје, Словенац Домен Превц који је до Оберстдорфа победио на три од шест такмичења, на 12 је месту са 533 бода, а његов старији брат и актуелни победник Светског купа Петер је нешто бољи и налази се у укупном поретку Турнеје на деветом месту са освојених 545 бодова.

Међутим и поред слабијег издања на две скакаонице у Немачкој најмлађи Превц задржао је прво место у укупном пласману Светског купа са 590 освојених бодова испред Тандеа са 532 и Крафта са 491 бодом. Пољак Сток се после успеха на последње три скакаонице попео на четврто место са 483 бода.

Караван ски скакача се сели у Аустрију где их чекају скакаонице у Инсбруку и Бишофсхофену , 4. и 6. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи