Година српског спорта, гледали сте на РТС-у

Иза нас је изузетно успешна година српских спортиста. Освојен је велики број медаља на европским и светским првенствима, али и на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру. Спортске успехе могли сте да гледате на програмима РТС-а, ево и најгледанијих.

Српски спортисти били су веома успешни у 2016. години. Ватерполисти су обележили годину, освојивши златно на Европском првенству у Београду, а потом и титулу на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Комбанк арена је у јануару била домаћин најбољих европских ватерполо екипа. Према очекивањима, "делфини" нису имали озбиљнију конкуренцију, па су освојили треће узастопно континентално злато.

Новак Ђоковић је крајем године препустио прво место на листи најбољих тенисера Ендију Марију, али је у јануару управо Британца савладао у финалу Аустралијен опена и тако освојио своју шесту титулу у Мелбурну.

У фебруару, Београд је био домаћин још једног великог такмичења – Евроспког првенства у футсалу.

Репрезентација Србије одиграла је одличан турнир, али је на крају, ипак, заузела четврто место.

Ипак, свима ће у сећању остати победоносни гол против Украјине у последњој секунди утакмице.

Европско фудбалско првенство као да није превише занимало гледаоце из Србије, вероватно зато што на њему није учествовала репрезентација Србије, али је убрзо сва пажња спортске јавности била усмерена на Олимпијске игре.

Најважније спортско такмичење није најбоље почело за српске спортисте, али су се из Рија вратили са осам освојених медаља.

Ватерполисти су освојили злато, као и рвач Давор Штефанек, док су спортисти из Србије освојили још четири сребрне и две бронзане медаље.

Нарочито су се са пажњом пратили наступи српских кошаркаша, који су други пут у три године показали да се најбоља кошарка, ван САД, игра у Србији.

Фудбалери Србије, после низа неуспешних година, поново привлаче пажњу српске јавности. Славољуб Муслин, као нови селектор, вратио је дух репрезентације, а "орлови" имају лепе шансе да се кроз квалификациону групу пласирају на Светско првенство у Русији 2018. године.

Меч који је привукао највише пажње био је дуел против Велса у Крадифу (1:1), а осим голова дуе је обележила и повреда Душана Тадића, најбољег играча Србије у текућим квалификацијама.

Крај године још једном су обележили ватерполисти. "Делфини" су на Ташу уприличили опраштање од репрезентације Слободана Никића и Живка Гоцића.

Управо је Никић показао да ватерполисти знају много више од онога што показују на базену и подигао на ноге велики број навијача, који су дошли да њему и Гоцићу захвале за све учињено за репрезентацију.

Ко зна, можда ће наредна 2017. година бити још успешнија од претходне.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи