Читај ми!

Трошкови Игара у Јапану 15 милијарди долара

Организатори Олимпијских игара у Токију 2020. године саопштили су да ће трошкови организације тог такмичења износити између 13 и 15 милијарди долара.

Та сума је нешто мања од првобитно наведене суме од 17 милијарди долара, навели су организатори. Очекује се да ће оперативни трошкови износити око половине укупног буџета.

Потпредседник Међународног олимпијског комитета Џон Коутс рекао је да је сума од 17 милијарди долара превисока и да очекује да ће организатори направити још уштеда.

Трошкови су скочили због реконструкције Јапана од земљотреса и цунамија 2011. године.

Влада у Токију упозорила је да би трошкови могли да се увећају на 30 милијарди долара, ако не дође до драстичних смањења.

МОК је под притиском да смањи трошкове, како би привукао градове да се кандидују за будуће Олимпијске игре. Верује се да је Русија за Зимске олимпијске игре у Сочију 2014. године платила 51 милијарду долара, због чега су бројни градови одустали од кандидатура за Игре 2022. и 2024. године.

МОК охрабрује градове да искористе постојеће и привремене објекте за такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 04. октобар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи