Пети Међународни сајам спорта у Београду

Од петка до недеље (25–27. новембра) у Београду се одржава пети Међународни сајам спорта. Тим поводом је за РТС говорио министар омладине и спорта у Влади Републике Србије Вања Удовичић.

Из године у годину, интересовање за ту манифестацију расте. Ове године, своје учешће је потврдило 46 градских спортских савеза, 40 територијалних савеза и девет удружења.

„Оно што је прошле године привукло највећу пажњу посетилаца, како оних најмлађих тако и њихових родитеља, јесту активационе зоне или сами спортски терени. Сам сајам има за циљ да привуче што већи број посетилаца, да би они касније почели да се баве спортом – не само професионалним већ и рекреативним. Прошле године, највећу пажњу деце привукли су спортови који немају толику медијску пажњу", рекао је Удовичић, нагласивши посебно пример мачевања и скијашке скакаонице.

Прошле године је било 60.000 посетилаца, а Удовичић се нада да ће тај број ове године бити оборен.

На сајму ће присуствовати српски олимпијци и параолимпијци – Милица Мандић и Тијана Богдановић, кајакаши, ватерполисти, кошаркашице...

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи