Зајечару победа за деценију учешћа у серији

Уз Лесковац, Зајечар је био иницијатор измештања Кроса РТС-а из Сремске Митровице, где се такмичење одржавало 16 година. Пуну деценију, траје Крос серија, а у њој - од првог дана - остао је само Зајечар.

Тај град по много чему био је испред осталих. И по одличној организацији, и по првом преносу Кроса РТС-а на његовом сајту. Тако је било и 29. oктобра - све је штимало како се само пожелети може. А оно што такође даје слику успешности, Зајечар је извео и највише тркача - 1443!

И, уз Шабац - 1394, задржао задовољавајући просек масовности.

Зајечар је овога пута имао искрену, свеколику подршку - градоначелника Велимира Огњеновића и његових најближих сарадника, али и Министарства просвете које је преко своје тамошње школске управе учинило и додатни напор да свака од 26 трка буде и масовна и квалитетна. Још када се зна да Спортски савез града предводи изванредни генерални секретар Игор Божиновић, резултат заиста не изненађује.

Трке сениора и сениорки биле су тест за Балканско и Европско првенство у кросу, али далеко од тога да нису биле занимљиве. Истина, Новопазарка Амела Терзић опет је надмоћно победила. Овога пута на знатно краћој стази - 3000 метара. После Рековца, Шапца и Пожаревца, стигла је и до четврте златне медаље у серији и, баш као и лане, понеће Велику награду Радио Београда.

Њен клупски друг, и такође ученик тренера Рифата Зилкића, 17. Елзан Бибић заузео је друго место, као и на претходна два такмичења из серије. Он је, међутим, уз победу у Рековцу, понео и епитет најбољег тркача Србије.

Надметањем у Зајечару, завршен је и серијал и 26. Крос РТС-а. Серија је имала 3957, Крос "Кроз Србију" - 464.701 - једног, а Крос "У дијаспори" - 5000 учесника. Укупно - овогодишњи Крос РТС-а окупио је 473.658 тркача!

Уз локалне организаторе, истинску захвалност дугујемо држави - Министарству омладине и спорта и Министарству просвете, науке и технолошког развоја. Традиционално, уз Крос РТС-а били су и Атлетски савез Србије, као ресорна струковна организација, Савез атлетских талената  Србије, као технички реализатор, Спортски савез  Србије, сарадник у припреми и реализацији Кампа за децу из дијаспоре, и, већ трећу годину заредом, Ваљевска пивара - као генерални спонзор.

Наредни, 27. Крос РТС-а, почеће у априлу 2017.године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи