Читај ми!

Тина Мазе објавила крај каријере

Једна од најбољих скијашица у посљедњих 10-ак година, Словенка Тина Мазе, пред почетак сезоне у Соелдену објавила је да завршава професионалну каријеру и да ће се од скијања опростити трком у Марибору 7. јануара. Мазе није наступала од марта прошле године када је била трећа у велеслалому у Марибелу, којим је остала без другог великог Глобуса у СК, после чега је узела годину дана паузе.

"Више немам ни енергије ни мотивације за тренинг. Имам планове за другу каријеру, а потписала сам уговор с Еуроспортом као коментаторица за Игре у Пјонгчангу", изјавила је 33-годишња Мазе у аустријском Соелдену где ће се током викенда возити прва трка сезоне.

Словеначка скијашица Тина Мазе је двострука олимпијска победница из Сочија у спусту и велеслалому , има 26 победа у Свјетском купу, четверострука је светска првакиња (спуст, велеслалом, супервелеслалом, комбинација), а има и укупну победу у Свјетском купу. У СК је освојила један велики Кристални глобус и два мала у велеслалому и супервелеслалому.

Она је 2013. оборила рекорд по броју поена у СК са 2.414, надмашивши легендарног Аустријанца Хермана Мајера, а последњу победу остварила је 12. децембра 2014. у велеслалому у шведском Ореу.

Мазе је дебитовала у Светском купу 1999. као 15-годишњакиња, а каријеру ће завршити вероватно на велеслаломској трци „Златна лисица" у Марибору 7. јануара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 05. октобар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи